Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Ledning och styrelse

Peter Appelgren

VD sedan 2019

Utbildning och tidigare erfarenhet

Studerat ekonomi vid Karlstads universitet. Gedigen erfarenhet av försäkringsbranschen med stor kompetens inom riskförsäkringar. Har tidigare varit Operativ chef på Idun Liv och arbetat på Movestic, Finansinspektionen, Genworth, KP och Alecta.

Hans Benndorf

Styrelseordförande sedan år 2015, ledamot sedan 2014

Utbildning och tidigare erfarenhet

Civilekonom och Ekonomie Doktor från Handelshögskolan i Stockholm. Har arbetat som forskare och lärare i tio år. I drygt 25 år har han haft VD och divisionschefsbefattningar i Skandia, Postbanken, DnB och Länsförsäkringar.

Övriga styrelseuppdrag

Styrelseordförande i Telias Pensionsstiftelse, Metaforce, Sörman & Partners och PreEra samt ledamot i Briab och Citiboard.

Gunilla Forsmark Karlsson

Styrelseledamot sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Gunilla har studerat ekonomi vid Umeå Universitet. Hon har varit verksam i finansbranschen i över trettio år, varav drygt tjugo år som chef. Började som säljare av liv- och pensionsförsäkringar i Trygg Hansa 1980 och slutade som Vd för Länsförsäkringar Fondliv 2013. Däremellan har Gunilla arbetat många år inom SEB-koncernen och länsförsäkringsgruppen. Bland annat som v. vd för SEB Bolån, vd för Länsförsäkringar Mäklarservice och  v. vd för Länsförsäkringar Bank. Hon har också varit vd för Skandiabanken. Hon har också skrivit en bok om hållbarhet för företag.

Övriga styrelseuppdrag 

Styrelseledamot i LRF Konsult AB och Wåhlin Fastigheter AB. Tidigare även ledamot i bl. a styrelserna för SEB Kort, Skandia Fonder och Länsförsäkringar Mäklarservice.

Jack Lystrup

Styrelseledamot sedan 2013

Utbildning och tidigare erfarenhet 

M.Sc. in Economics från Universitetet i Köpenhamn. VD och medgrundare av GlofiTech Solutions sedan 2017. Tidigare VD för Bricknode AB, E*TRADE Financial Corporation's verksamhet i Sverige och Genworth Financials verksamhet i Sverige. Han har också haft ett antal positioner inom försäljning och affärsutveckling hos Thomson Reuters Group.

Övriga styrelseuppdrag 

Ordförande i Willebrand Invest AB, styrelseledamot i Serverspace AB 

Andreas Janson

Styrelseledamot sedan 2020

Utbildning och tidigare erfarenhet

Civilekonom med examen från Webster University i S:t Louis, USA. Andreas började sin karriär som säljare inom Skandia innan han 2005 blev nordisk marknadschef för Luxemburgbaserade CGU Life (sedermera NPG Life & Pension) vilka kom att bli marknadsledande inom kapital- och pensionsförsäkring på den svenska livförsäkringsmarknaden under dessa år. Andreas blev 2011 försäljningschef för retailaffären på Strukturinvest Fondkommission (FK) AB och har sedan dess varit högst delaktig i bolagets snabba utveckling.

Andreas Colliander

Styrelseledamot sedan 2020

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Andreas har en Magisterexamen i företagsekonomi med inriktning mot redovisning från Högskolan i Borås och är ekonomichef i Strukturinvest Fondkommission (FK) AB sedan 2015. Innan dess var Andreas auktoriserad revisor på KPMG i åtta år.

Övriga styrelseuppdrag 

Styrelseledamot i Doorbell IT Solutions AB samt GF Intressenter I Stockholm AB.