Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Ledning och styrelse

Lars Einar Pettersson

VD sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet

Civilekonom från Uppsala universitet. Gedigen bakgrund från försäkringsbranschen och stor kompetens inom sak- och personförsäkringar och även sjukförsäkringsområdet. Han har tidigare arbetat på Gjensidige, Cigna International och Folksam.

Hans Benndorf

Styrelseordförande sedan år 2015, ledamot sedan 2014

Utbildning och tidigare erfarenhet

Civilekonom och Ekonomie Doktor från Handelshögskolan i Stockholm. Har arbetat som forskare och lärare i tio år. I drygt 25 år har han haft VD och divisionschefsbefattningar i Skandia, Postbanken, DnB och Länsförsäkringar.

Övriga styrelseuppdrag

Styrelseordförande i Telias Pensionsstiftelse, Metaforce, Sörman & Partners och PreEra samt ledamot i Briab och Citiboard.

Gunilla Forsmark Karlsson

Styrelseledamot sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Gunilla har studerat ekonomi vid Umeå Universitet. Hon har varit verksam i finansbranschen i över trettio år, varav drygt tjugo år som chef. Började som säljare av liv- och pensionsförsäkringar i Trygg Hansa 1980 och slutade som Vd för Länsförsäkringar Fondliv 2013. Däremellan har Gunilla arbetat många år inom SEB-koncernen och länsförsäkringsgruppen. Bland annat som v. vd för SEB Bolån, vd för Länsförsäkringar Mäklarservice och  v. vd för Länsförsäkringar Bank. Hon har också varit vd för Skandiabanken. Hon har också skrivit en bok om hållbarhet för företag.

Övriga styrelseuppdrag 

Styrelseledamot i LRF Konsult AB och Wåhlin Fastigheter AB. Tidigare även ledamot i bl. a styrelserna för SEB Kort, Skandia Fonder och Länsförsäkringar Mäklarservice.

Jack Johansson

Styrelseledamot sedan 2013

Utbildning och tidigare erfarenhet 

M.Sc. in Economics från Universitetet i Köpenhamn. VD och medgrundare av GlofiTech Solutions sedan 2017. Tidigare VD för Bricknode AB, E*TRADE Financial Corporation's verksamhet i Sverige och Genworth Financials verksamhet i Sverige. Han har också haft ett antal positioner inom försäljning och affärsutveckling hos Thomson Reuters Group.

Övriga styrelseuppdrag 

Ordförande i Willebrand Invest AB, styrelseledamot i Serverspace AB