Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Ledning och styrelse

Peter Appelgren

VD sedan 2019

Utbildning och tidigare erfarenhet

Studerat ekonomi vid Karlstads universitet. Gedigen erfarenhet av försäkringsbranschen med stor kompetens inom riskförsäkringar. Har tidigare varit Operativ chef på Idun Liv och arbetat på Movestic, Finansinspektionen, Genworth, KP och Alecta.

 

Hans Benndorf

Styrelseordförande sedan år 2015, ledamot sedan 2014

Utbildning och tidigare erfarenhet

Civilekonom och Ekonomie Doktor från Handelshögskolan i Stockholm. Har arbetat som forskare och lärare i tio år. I drygt 25 år har han haft VD och divisionschefsbefattningar i Skandia, Postbanken, DnB och Länsförsäkringar.

Övriga styrelseuppdrag

Styrelseordförande i Telias Pensionsstiftelse, Helsinki Data Center, Brandkontoret och PreEra samt ledamot i Metaforce och Sea Events.

 

Gunilla Forsmark Karlsson

Styrelseledamot sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Gunilla har studerat ekonomi vid Umeå Universitet. Hon har varit verksam i finansbranschen i över trettio år, varav drygt tjugo år i olika chefsbefattningar. Började som säljare av liv- och pensionsförsäkringar i Trygg Hansa 1980 och slutade som Vd för Länsförsäkringar Fondliv 2013. Däremellan har Gunilla arbetat många år inom SEB-koncernen och länsförsäkringsgruppen. Bland annat som v. vd för SEB Bolån, vd för Länsförsäkringar Mäklarservice och v. vd för Länsförsäkringar Bank. Hon har också varit vd för Skandiabanken. Hållbarhetsfrågorna ligger henne varmt om hjärtat och för några år sedan skrev hon en bok om hållbarhet för företag.

Övriga styrelseuppdrag 

Styrelseledamot i Dina Försäkring AB och Wåhlin Fastigheter AB. Tidigare även ledamot i bl. a styrelserna för LRF Konsult, SEB Kort, Skandia Fonder och Länsförsäkringar Mäklarservice.

 

Jack Lystrup

Styrelseledamot sedan 2013

Utbildning och tidigare erfarenhet 

M.Sc. in Economics från Universitetet i Köpenhamn. VD och grundare av Sygaard sedan 2020. Tidigare medgrundare och styrelseordförande för Glofitech Solutions, VD för Bricknode AB, E*TRADE Financial Corporations verksamhet i Sverige och Genworth Financials verksamhet i Sverige. Han har också haft ett antal positioner inom försäljning och affärsutveckling hos Thomson Reuters Group.

Övriga styrelseuppdrag 

Ordförande i Sygaard AB 

 

Andreas Janson

Styrelseledamot sedan 2020

Utbildning och tidigare erfarenhet

Civilekonom med examen från Webster University i S:t Louis, USA. Andreas började sin karriär som säljare inom Skandia innan han 2005 blev nordisk marknadschef för Luxemburg-baserade CGU Life (sedermera NPG Life & Pension) vilka kom att bli marknadsledande inom kapital- och pensionsförsäkring på den svenska livförsäkringsmarknaden under dessa år. Andreas blev 2011 försäljningschef för retailaffären på Strivo AB och har sedan dess varit högst delaktig i bolagets snabba utveckling.

 

Anton Melin

Styrelseledamot sedan 2021

Utbildning och tidigare erfarenhet

Anton har en Magisterexamen i företagsekonomi med inriktning mot redovisning från Jönköping International Business School och är redovisningschef i Strivo AB. Innan dess jobbade Anton med revision på PWC.