Livförsäkring

En livförsäkring är en trygghet för din familj om du skulle gå bort. Gör din hälsodeklaration digitalt och välj beloppet du vill teckna livförsäkringen på, samt vem som är förmånstagare. Ansök digitalt, få besked direkt och välj sedan om du vill teckna.

Livförsäkring

Så fungerar det

Du tecknar livförsäkringen i vår digitala tjänst med BankID och får besked direkt. Du väljer förmånstagare för livförsäkringen om du skulle gå bort, det vill säga vem som ska få pengarna. Om du avlider betalas pengarna ut som ett skattefritt engångsbelopp till förmånstagare. Idun Livs livförsäkring omfattas av en av världens största återförsäkrare, vilket är en extra trygghet för dig och dina närstående.

Steg för steg

  1. Klicka här och identifiera dig med hjälp av BankID
  2. Ange beloppet du vill teckna livförsäkringen på
  3. Ansök - Du får besked direkt

Tryggt

Försäkringar för dig och din familj.

Digitalt

Våra försäkringar tecknas enkelt med BankID.

Bekvämt

Med våra försäkringar kan du luta dig tillbaka.

Behöver jag en livförsäkring? Det kan vara svårt att veta om man har behov av en livförsäkring. Vi har satt ihop ett kort test som visar om just du har behovet.
Vilket belopp ska jag teckna? Livförsäkring är en trygghet för dina närmaste, men det kan vara svårt att veta hur stort belopp du behöver. Genom att fylla i svaren på frågorna får du en fingervisning om vilket belopp som kan passa just din livssituation.

Prisexempel månadskostnad per ålder och försäkringsbelopp:

Försäkrings­belopp 30 år 40 år 50 år
1 000 000 kr 38 kr 62 kr 146 kr
2 000 000 kr 62 kr  110 kr 278 kr
3 000 000 kr 85 kr  158 kr 410 kr

Snabbast skadereglering

Våra försäkringar är enkla att teckna och vi har förmodligen branschens snabbaste skadereglering, vilket gör att allt fler kunder väljer att försäkra sig hos oss. 

Idun Liv är en trygg aktör

Vi är specialiserade på livförsäkringar för individer och grupper. Våra försäkringar skapar förutsättningar till en tryggare ekonomisk framtid för våra kunders efterlevande.

Viktig information

Nedan har vi samlat viktig information kring livförsäkringen. Det är viktigt att du tar del av informationen innan du tecknar din livförsäkring.

Dokument

Vanliga frågor

En livförsäkring ger din familj, dina förmånstagare, ett förutbestämt och skattefritt engångsbelopp ifall du skulle avlida. På så vis kan du känna dig trygg med att deras liv kan gå vidare ifall det värsta skulle hända.

Du tecknar din försäkring digitalt på idunliv.se i några enkla steg. Försäkringen gäller till den dag du fyller 90 år. Du kan ha hur många försäkringar du vill.

Förmånstagaren är den eller de personer som får ersättningen från livförsäkringen om du går bort. Du väljer förmånstagare när du tecknar försäkringen.

Om din förmånstagare bor utomlands uppge namn och personnummer om det finns, annars födelsedatum och eventuell kompletterande information så att vi kan säkerställa att det är rätt person som gör anspråk på försäkringsbeloppet.

För att teckna en livförsäkring behöver du svara på frågor om din hälsa. Om du har någon sjukdom eller skada sedan tidigare kan det påverka försäkringens pris.  Uppgifterna om din hälsa är sekretessbelagda. Oriktiga eller ofullständiga uppgifter kan medföra att försäkringen blir ogiltig vid dödsfall.

Din livförsäkring upphör den dag du fyller 90 år.

Priset baseras på din ålder vid teckningstillfället och valt försäkringsbelopp. Hög ålder och högt försäkringsbelopp ger ett högre pris. Priset kan också höjas efter att du svarat på frågorna i hälsodeklarationen. Vissa sjukdomsrisker kan ge förhöjt pris. Är du rökare så får du också betala ett högre pris. Priset justeras årligen baserat på din ålder.

Om du avlider medan du är försäkrad hos oss får vi automatiskt reda på det genom folkbokföringen. Vi skickar då en blankett till dina efterlevande som de fyller i och returnerar till oss. Därefter betalar vi ut försäkringsbeloppet till den eller de förmånstagare du valt. För det mesta är pengarna utbetalda inom några veckor från dödsfallet.

Livförsäkringen gäller dygnet runt och i hela världen. Om du ska bosätta dig utomlands ska du meddela oss detta. Du kan teckna försäkringen från 18 till 64 års ålder och behålla den tills du fyller 90 år.

Du betalar månadsvis via autogiro som du signerar med Mobilt BankID.

Ja, kontakta oss om du vill ändra försäkringsbelopp.

Senaste från oss

Arkiv

Vem behöver en livförsäkring?

En livförsäkring är en försäkring som ger ekonomiskt skydd till dina efterlevande. Den fungerar som en ekonomisk trygghet för familjemedlemmar och andra närstående personer genom att betala ut ett engångsbelopp.

Idun Liv

Idun Liv lanserar en ny hemsida

Idun Liv, ledande inom digital livförsäkring, lanserar ny användarvänlig hemsida med snabbare processer för att teckna och hantera försäkringar samt förbättrade funktioner för skadereglering.