Privatpension

Genom att flytta ditt pensionskapital till Idun Liv öppnas dörren till ett av marknadens bredaste investeringsutbud. Enkelt, säkert och helt digitalt.

Privatpension

Privatpension hos Idun Liv

Pension som kommer från ett privat sparande, d.v.s. som saknar koppling till anställning, brukar kallas privat pension.

För de flesta är det inte längre förmånligt att sätta in pengar i privata pensionsförsäkringar, eftersom det sedan den 1 januari 2016 inte längre går att göra skatteavdrag för sparandet. Det är däremot fortfarande viktigt att se till att se över det sparande du redan har.

Du kan enkelt flytta ditt privata pensionssparande till Idun Liv och få ett billigare alternativ med bättre investeringsmöjligheter än du har idag

Varför Idun Liv ?.

Genom att flytta din pension till Idun Liv kan du spara pengar samtidigt som du får tillgång till en förstklassig depåplattform med god överblick över alla dina innehav. Idun Liv samarbetar med flera depåinstitut där du som kund får tillgång till ett av marknadens bästa och bredaste investeringserbjudanden – en förutsättning för högre avkastning. Flytt- och teckningsförfarande sker helt digitalt, snabbt och enkelt för både kund och rådgivare

Utbetalningar

När det är dags för utbetalning av din privatpension kommer den att göras från en fondförsäkring. Vårt fondutbud är noga utvalt och hållbart då samtliga fonder i vårt fondutbud räknas som gröna och hållbara. Här är vår fondlista.

Brett utbud

Alla typer av värdepapper

Bättre överblick

Samla dina pensioner på ett ställe

Enkelt

Digital ansökning med BankID

Flytträtt?

Flytträtt innebär att man har rätt att flytta pensionskapital utan skattekonsekvenser från en försäkring till en annan. Sedan den 1 juli 2022 gäller flytträtten oavsett när försäkringen är tecknad. Idun Liv tar inte ut några flyttavgifter.

Låga avgifter

Insättningsavgift 0 %
Uttagsavgift 0 kr
Fast avgift 360 kr per år (tas ut kvartalsvis)
Kapitalavgift 0,3-0,925 % av depåvärdet per år, dock
minst 300 kr per kvartal (tas ut kvartalsvis)
Flyttavgift 0 kr

Viktig information

Nedan har vi samlat dokument med viktig information. Det är viktigt att du tar del av informationen innan du tecknar din Privatpension

Dokument

Vanliga frågor

Vi tar inte ut någon avgift när du flyttar din pension till oss, men däremot kan bolaget som du flyttar från välja att ta ut en flyttavgift, dock max 600 kronor. Ta reda på eventuella avgifter genom att höra av dig till ditt nuvarande pensionsbolag. 

Hur snabbt en flytt går beror till stor del på rutinerna hos det bolag som pensionen flyttas ifrån. Normalt tar det 1–4 månader.

Försäkringskapitalet placeras i en depå hos ett depåinstitut med vilket Idun Liv samarbetar och kan därefter investeras i ett stort utbud av aktier, fonder, obligationer/räntebärande instrument och strukturerade produkter. Läs mer i våra placeringsriktlinjer.

Den försäkrade har alltid fri flytträtt för sina pensionsförsäkringar utan kostnad hos oss. 

Den försäkrade väljer själv när och i vilken takt den vill att pensionskapitalet ska betalas ut. Utbetalning sker tidigast från 55 års ålder. Kortast utbetalningstid är 5 år samt längst 20 år.

  • Uttagsavgiften är 0 kronor.

Senaste från oss

Arkiv

Vem behöver en livförsäkring?

En livförsäkring är en försäkring som ger ekonomiskt skydd till dina efterlevande. Den fungerar som en ekonomisk trygghet för familjemedlemmar och andra närstående personer genom att betala ut ett engångsbelopp.

Idun Liv

Idun Liv lanserar en ny hemsida

Idun Liv, ledande inom digital livförsäkring, lanserar ny användarvänlig hemsida med snabbare processer för att teckna och hantera försäkringar samt förbättrade funktioner för skadereglering.