Idun Liv

Idun Liv & Sigmastocks lanserar heldigital pensionsflytt

Idun Liv och Sigmastocks utökar sitt samarbete och lanserar en heldigital tjänst för flytt av pension. Kunder kan nu enkelt och digitalt flytta sina pensioner helt utan papper.

Från och med idag kan Sigmastocks kunder välja samma goda förvaltning i sina pensioner som de fått på sitt privata sparande.

Att flytta pensionsförsäkringar har länge förknippats med krångliga regelverk och pappers-hantering. I Sigmastocks lösning kan kunder enkelt se vilka pensioner som kan flyttas och påbörja flytten helt digitalt.
Om det avgivande försäkringsbolaget accepterar digitalt signerade dokument kommer inte kunden behöva hantera några fysiska dokument överhuvudtaget.

Lösningen bygger på tekniska samarbeten med Insurely och Springville som tillhandahåller viktiga pusselbitar för att få hela flyttkedjan digital.

– Sigmastocks tekniskt vassa erbjudande ligger helt i linje med Iduns stora fokus på digitalisering och automation. Vi är mycket stolta över att få vara en del av denna marknadsledande lösning för Sigmastocks kunder, säger Peter Appelgren, VD på Idun Liv, i en kommentar.

Peter vill samtidigt ta tillfället i akt att skicka med en passning till några av konkurrenterna.

– Jag hoppas att de pensionsbolag som fortfarande kräver fysisk underskrift på blankett överväger att ta ett steg i konsumentvänlig riktning och acceptera digitala signaturer. Sveriges pensionssparare är värda en bättre flyttmarknad.

Idun Liv och Sigmastocks samarbetar sedan tidigare genom ett erbjudande om kapitalförsäkring för företagskunder.

För ytterligare information, kontakta:
Peter Appelgren, Verkställande direktör
Tel: 076-116 60 66
peter.appelgren@idunliv.se


Nyheter

Arkiv

Vem behöver en livförsäkring?

En livförsäkring är en försäkring som ger ekonomiskt skydd till dina efterlevande. Den fungerar som en ekonomisk trygghet för familjemedlemmar och andra närstående personer genom att betala ut ett engångsbelopp.

Idun Liv

Idun Liv lanserar en ny hemsida

Idun Liv, ledande inom digital livförsäkring, lanserar ny användarvänlig hemsida med snabbare processer för att teckna och hantera försäkringar samt förbättrade funktioner för skadereglering.