Idun Liv

Så hög blir skatten på Kapitalförsäkring nästa år

Riksgälden har fastställt den statslåneränta som avgör hur hög skatten på kapitalförsäkring blir nästa år. Det blir den högsta hittills.

Avkastningsskatten kommer att bli 1,086 procent 2024. Har du 100 000 kronor på en kapitalförsäkring kommer du alltså att behöva betala 1 086 kronor i skatt.

Skatten på kapitalförsäkring är 30 procent av statslåneräntan plus en procentenhet. Det är statslåneräntan den 30 november året före som gäller och eftersom den sätts för en vecka i taget, så är det dagens nivå som kommer att bestämma skatten.

Således är skatten nästa år 2,62 procent plus 1 procentenhet (detta kallas schablonintäkten) multiplicerat med 30 procent, alltså 3,62 × 30 %, vilket är 1,086 procent.


Nyheter

Arkiv

Vem behöver en livförsäkring?

En livförsäkring är en försäkring som ger ekonomiskt skydd till dina efterlevande. Den fungerar som en ekonomisk trygghet för familjemedlemmar och andra närstående personer genom att betala ut ett engångsbelopp.

Idun Liv

Idun Liv lanserar en ny hemsida

Idun Liv, ledande inom digital livförsäkring, lanserar ny användarvänlig hemsida med snabbare processer för att teckna och hantera försäkringar samt förbättrade funktioner för skadereglering.